Se alla

Pressmeddelande: Liberalerna föreslår utbyte för bättre vård

Onsdag 29 juni 2016

Liberalerna föreslår i en motion till kommunfullmäktige i Kalmar och till landstingsfullmäktige att Kalmar kommun och Landstinget startar ett samarbetsprojekt för auskultationsutbyte och kompetensutveckling.

– Det innebär att exempelvis sjuksköterskor i Kalmar kommun som vill kan få arbeta en kortare period i landstinget och tvärtom. Ibland uppstår missförstånd mellan sjukhusen, hemsjukvården och primärvården. Genom ett frivilligt utbyte ökar förståelsen för varandras roller och ansvar samtidigt som man kan utbyta erfarenheter och lära av varandra. Det blir ett mervärde för personalen och ökad samverkan gynnar även patienterna, säger Pierre Edström, oppositionslandstingsråd för Liberalerna i landstinget.

I förslaget vill Liberalerna också att kommunen och landstinget samarbetar kring internutbildningar där det anses relevant.

– Kommunen och landstinget har många gemensamma beröringspunkter, även inom kompetensförsörjning och vidareutbildning. Vi samverkar med landstinget i bland annat äldreomsorgen, familjecentralerna, Barnahuset och inom barn- och ungdomars hälsa. Det borde vara naturligt att alltid bjuda in varandra när internutbildningar som berör personal inom bägge organisationerna anordnas, säger Carl-Henrik Sölvinger, oppositionsråd för Liberalerna i Kalmar kommun.

För mer information kontakta:

Pierre Edström
070-265 64 27

Carl-Henrik Sölvinger
073-063 87 07