Se alla

Pressmeddelande: Ja till utbyte och samarbete

Onsdag 28 september 2016

Landstingsfullmäktige behandlade idag en motion från Liberalerna om att införa en modell för auskultationsutbyte. Det innebär att exempelvis sjuksköterskor i landstinget kan få testa att arbeta en period i kommunal verksamhet. Utbytet ska vara helt frivilligt.

Pierre Edström
Pierre Edström (L)

– Vi behöver ha en helhetssyn i de insatser som görs inom till exempel vård och omsorg. Ett utbyte mellan kommunerna och landstinget kan öka förståelsen för varandras uppgifter, ge möjligheter till erfarenhetsutbyte och lära av varandra. Det kan skapa nya relationer som leder till bättre kommunikation, säger Pierre Edström, oppositionslandstingsråd för Liberalerna.

I förslaget ingår också ett utökat samarbete kring internutbildningar mellan landstinget och kommunerna.

– Inom många områden har landstinget och kommunerna behov av samma typ av kompetensutveckling och det borde vara naturligt att alltid bjuda in varandra när internutbildningar ordnas. Det kan exempelvis handla om fortbildning inom psykisk hälsa, barn- och ungas hälsa samt vård av äldre. Vi är övertygade om att utökat utbyte och gemensamma utbildningar gynnar såväl personal som patienter, avslutar Pierre Edström.

För mer information kontakta:
Pierre Edström 070-265 64 27