Se alla

Pressmeddelande: Avslag för länsfärdtjänst trots Alliansstöd

Onsdag 28 september 2016

På landstingsfullmäktige behandlades idag ett medborgarförslag om införande av länsfärdtjänst. Bakom förslaget står bland annat Funktionsnedsattas Samarbetsorgan (FSO).

– Frågan om länsfärdtjänst handlar om rättvisa och tillgänglighet till kommunikationer där man på ett enklare sätt kan göra längre resor och får möjligheter att besöka släkt, vänner och olika evenemang i länet, säger Pierre Edström, oppositionslandstingsråd för Liberalerna.

Allianspartierna la ett gemensamt yrkande där man ville se positivt på medborgarförslagets intentioner och ge landstingsdirektören i uppdrag att ta fram en modell för hur landstinget kan införa en länsfärdtjänst med ett enkelt regelverk som bygger på sammankopplade resor. Yrkandet avslogs dock av den rödgröna majoriteten.

– Vi har redan tidigare i budgetsammanhang lagt förslag om att landstinget ska införa en länsfärdtjänst med denna modell. Liknande lösningar har införts i andra landsting och regioner med goda resultat. Vårt förslag är en kompromiss som vi anser skulle vara bättre än nuvarande modell, avslutar Pierre Edström.

För mer information kontakta:
Pierre Edström 070-265 64 27