Se alla

Regeringen kunde inte stå emot opinionen

Pressmeddelande från Liberalerna Kalmar län

Måndag 30 april 2018

Efter den hårda kritiken backar nu den rödgröna regeringen och ger nya direktiv till utredningen om LSS, där bland annat assistansersättningen ingår. Idag meddelade barn-, äldre och jämställdhetsminister Lena Hallengren att regeringen tar bort kravet som funnits på utredaren att föreslå besparingar. Beskedet kom inte oväntat för Liberalernas Pierre Edström som under en lång tid krävt stopp för besparingarna inom LSS:

– Kritiken blev till för sist för stark och regeringen fick vika ner sig, Nu finns det på nytt hopp för brukare och anhöriga som är i behov av personlig assistans. Det gäller för utredaren att arbeta snabbt för att minimera skadorna av regeringens tidigare ställningstagande och den förlamande långbänk som frågan befunnit sig i, säger Pierre Edström.

Kritiken gav till sist resultat och Pierre Edström är en av de politiker som engagerat sig mest i frågan om LSS och den personliga assistansen.

– Självklart känns det bra men det är fortfarande en lång väg att gå. Vi är inte i mål än. Socialdemokraternas saktfärdighet i frågan har orsakat stor skada och mycket lidande helt i onödan. Jag är inte säker på att socialdemokraterna hade kommit fram till samma ställningstagande om det inte varit val i år. Deras tidigare agerande hade riskerat att bli ett rejält sänke i valet, avslutar Pierre Edström.

För mer information, kontakta:
Pierre Edström 070-265 64 27