Se alla

Grattis Lena – men du har mycket att bevisa!

Pressmeddelande från Liberalernas landstingsgrupp

Torsdag 8 mars 2018

Lena Hallengren (S) utnämndes idag till ny barn-, äldre- och jämställdhetsminister efter avgående Åsa Regnér. Det är en bred ministerportfölj som också innehåller funktionshinderspolitik. Pierre Edström (L) har varit starkt kritisk till den rödgröna regeringens hantering av LSS (lagen om stöd och service för personer med vissa funktionsnedsättningar) och den personliga assistansen. Han hoppas att ministerbytet innebär att regeringen nu svänger och stoppar nedskärningarna.

– Hallengrens företrädare Åsa Regnér beordrade en nedskärning inom LSS via ett regleringsbrev till Försäkringskassan. Hennes regleringsbrev har krossat många människors tillvaro. Jag hoppas att regeringen nu vänder i frågan om LSS. Hallengren sa på torsdagens pressträff med statsministern att ”den som behöver assistans ska ha rätt till assistans”. Det är en uppfattning som jag delar, säger Pierre Edström.

I debatten kring regeringens nedskärningar inom personlig assistans har Socialdemokraterna i Kalmar län skrivit många insändare och debattartiklar. Ledande socialdemokrater från länet har kritiserat sin egen regering både via frågestunder i riksdagen och genom brev till regeringen.

– Det har varit många vackra ord om personlig assistans från länets socialdemokrater, även från Lena Hallengren. Nu har Socialdemokraterna i länet världens chans att gå från ord till handling. Med både regeringsmakt och statsrådspost finns inga ursäkter kvar. Partidistriktet behöver inte skicka brev. De kan prata med sin egen minister direkt. Vi är många som förväntar oss att neddragningarna inom personlig assistans stoppas och rullas tillbaka, och nu är det upp till socialdemokraterna inte minst i Kalmar län att leverera. Vi är många som kommer att följa frågan noga, avslutar Edström.

För mer information kontakta:
Pierre Edström 070-265 64 27