Se alla

Edström: – Anmärkningsvärt att facken inte fått vara med

Fredag 19 augusti 2016

Kritiken från Vårdförbundets är hård över att man inte fått vara delaktiga i beslutsprocessen kring de fortsatt stängda vårdplatserna på länets sjukhus. Man menar att det vare sig funnits någon dialog eller samverkan hittills i processen.

– I ett rödgrönt landsting som det i Kalmar län kunde man ju tro att delaktighet och medbestämmande skulle vara en självklarhet. Det är i alla fall något man ofta gör sken av från majoritetens sida. Men här finns det tydliga brister. Det är minst sagt anmärkningsvärt och jag delar den kritik som nu framförs, säger Pierre Edström oppositionslandstingsråd för Liberalerna.

Från fackligt håll, i både Kalmar och Västervik, anser man rent av att agerandet kan bryta mot MBL (Medbestämmandelagen).

– I den situation vi befinner oss i just nu med stora bemanningsproblem är det viktigare än någon att lyssna på personalen och i det här fallet de fackliga organisationerna. Fuskar man med dialog och samverkan så äventyrar man goda relationer mellan arbetsgivare och medarbetare. Det är inget jag ställer upp på och hoppas att även den rödgröna landstingsmajoriteten har en tydlig ambition som man avser att leva upp till, avslutar Pierre Edström.

För mer information, kontakta:
Pierre Edström 070-265 64 27