Se alla

Mathias Karlsson toppar Liberalernas riksdagslista 2018

Måndag 21 november 2016

Mathias KarlssonVid Liberalernas nomineringsmöte på Staby Gårdshotell valdes på lördagen Mathias Karlsson, Oskarshamn, till förstanamn på Liberalernas riksdagslista 2018.

– En fantastisk känsla av att bli vald enhälligt av hela länets samlade liberaler. Det känns verkligen att jag har hela länet och dom andra kandidaterna bakom mig. Nu har vi en bra förutsättning, som ett enat län, att gemensamt lyfta våra frågor, säger Mathias Karlsson.

Liberalerna satte igång sin interna nomineringsprocess tidigt. Ett provval ägde rum innan sommaren. Partiet vill ge sina kandidater gott om tid att kampanja inför valdagen i september 2018.

– För oss är personvalsreformen viktig. Det är väljarna som ska avgöra vilka ledamöter som hamnar i riksdagen. Då är det rimligt att de som kandiderar, och väljarna, ges tid att lära känna varandra och att förutsättningarna är klara i god tid innan själva valet, säger Lena Tolander, länsförbundets ordförande.

– Det finns så många frågor som är viktiga för oss liberaler. Klimat, miljö och stort fokus på mer forskning till länet, vi har ett ansvar att välja hållbara lösningar. I en omvärld där vi ser att kol och gas användes i större utsträckning ser jag att kärnkraften fortsättningsvis har en viktig roll i vår energimix. Vi har goda förutsättningar att öka besöksnäringen. Ett förslag som jag helt står bakom är att länet blir ett försökslän för gårdsförsäljning av vin, avslutar Mathias Karlsson.

Mathias Karlsson, Lotta Wahlmino och Björn Brändewall.
Mathias Karlsson, Lotta Wahlmino och Björn Brändewall.

På mötet valdes följande personer till de tio första platserna på riksdagslistan:

1. Mathias Karlsson, Oskarshamn
2. Lotta Wahlmino, Kalmar
3. Björn Brändewall, Kalmar
4. Sverker Thorén, Västervik
5. Maria Linnér, Nybro
6. Mikael Petersson, Spånga/Hultsfred
7. Inger Hilmansson, Kalmar
8. Ann-Margret Lindholm, Byxelkrok
9. Johannes Lindberg, Oskarshamn
10. Jennie Uller, Kalmar